Zestaw 6 win "Białe z czerwonym"
towar niedostępny
Opis wina:
W zestawie "Białe z czerwonym" odkryjesz 6 niezwykłych białych i czerwonych win, z darmową dostawą:
1. Tombacco Aglianico del Beneventano IGT
Opis wina:
Aglianico del Beneventano IGT od Rinomata Cantina Tombacco, producenta wina z ponad 100-letnią historią, to wino o głębokim czerwonym kolorze z fioletowymi refleksami. Wino ma bardzo intensywny i złożony zapach. Wyczuwalne są wiśnie i jagody, którym towarzyszy waniliowa nuta po dojrzewaniu w dębowych beczkach. W smaku pełne, krągłe, wytrawne i trwałe z posmakiem wiśni, śliwki i przypraw.
Informacje produktowe:
Czerwone wino 0,75L, wytrawne z 2020 roku, ze szczepu Aglianico, o zawartości 14% alkoholu, pochodzące z regionu Kampania we Włoszech.
Nagrody i wyróżnienia:
Tombacco Aglianico del Beneventano IGT w ostatnich latach zostało wyróżnione wieloma prestiżowymi nagrodami, w tym przez: Berliner Wein Trophy, IWSC, Decanter, Mundus Vini i Wine Spectator
Sposób podawania wina:
Najlepsze do podawania w temperaturze 18-20°C jako uzupełnienie pełnych smaku, treściwych dań, takich jak pieczone mięso oraz dojrzewający ser.
2. Tombacco Pecorino Terre di Chieti IGT
Opis wina:
Tombacco Pecorino Terre di Chieti IGT od Rinomata Cantina Tombacco, producenta wina z ponad 100-letnią historią, to wino o intensywnym żółtym kolorze oraz złożonym i wyrazistym bukiecie. Wyczuwalne są egzotyczne owoce i nuty korzenne. W smaku trwałe, wytrawne, lekko mineralne.
Informacje produktowe:
Białe wino, wytrawne, 0,75L, z 2021 roku, ze szczepu Pecorino, o zawartości 13,5% alkoholu, pochodzące z regionu Abruzja we Włoszech.
Nagrody i wyróżnienia:
Tombacco Pecorino Terre di Chieti IGT w ostatnich latach zostało wyróżnione wieloma prestiżowymi nagrodami, w tym przez: Berliner Wein Trophy, IWSC i Decanter.
Sposób podawania wina:
Najlepsze do podawania w temperaturze 10-12°C, jako doskonałe połączenie z owocami morza i białym mięsem. Da także dużo przyjemności pite bez towarzyszącego posiłku.
3. Barca do Inferno Reserva CVR Lisboa
Opis wina:
Nasza winna "Piekielna Łódź" - Barca do Inferno Reserva pochodzi z Garrocha Estate Wines, należącej do rodziny Macieira, winnicy Quinta do Garido, o korzeniach sięgających 1945 roku. Wino ma głęboką czerwoną barwę z fioletowymi refleksami i aromat jagód z nutami przypraw. Starzenie w beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu dało wino pełne smaku, intensywne, gładkie i eleganckie o długim finiszu.
Informacje produktowe:
Czerwone wino, wytrawne. 0,75L, z 2020 roku, ze szczepów Sousăo i Cabernet Sauvignon po 50%, o zawartości 14% alkoholu, pochodzące z regionu Lisbony w Portugalii.
Sposób podawania wina:
Najlepsze do podawania w temperaturze 15-17°C jako uzupełnienie dań bogatych w smak, takich jak pieczone mięso oraz dojrzewający ser.
4. Segredos De Sao Miguel Reserva Branco IG Alentejano
Opis wina:
Segredos De Sao Miguel Reserva Branco to wino z rodzinnej winnicy Casa Relvas w Alentejo, o żółtej barwie, ze złotymi refleksami. Wino o skoncentrowanym aromacie owoców tropikalnych, świeżych ziół i białych kwiatów, z nutami kokosowymi. Wino żywiołowe, pełne ciała, o delikatnej kwasowości, mineralne, harmoniczne, z długim, przyjemnym finiszem. Wino starzone 6 miesięcy w beczce z francuskiego dębu.
Informacje produktowe:
Białe, wytrawne wino, 0,75L z 2021 roku o zawartości 12,5% alkoholu, kupaż Antao Vaz, Arinto, Verdelho z regionu Alentejo w Portugalii.
Sposób podawania wina:
Polecane w temperaturze 10-12°C do drobiu, dobrze przyprawionych ryb i owoców morza.
5. Chateau Ollieux Romanis Cuvee Classique Rouge AOC Corbieres
Opis wina:
Chateau Ollieux Romanis Cuvee Classique od Chateau Ollieux Romanis, jednej z najstarszych winnic na świecie, jej historia sięga 1000 lat wstecz, do czasów rzymskich w Lanfwedocji. Ten bardzo udany, ciepły i słonecznie karazynowo-czerwony cuvee daje aromaty jagody, maliny i czarnej porzeczki. W ustach bogaty, złożony, z doskonałą strukturą. Zakończenie cechuje w równym stopniu delikatność i trwałość, co świeżość.
Informacje produktowe:
Czerwone, wytrawne, organiczne wino, 0,75L z 2020 roku, kupaż Syrah 40%, Carignan 30% i Grenache 30%, o zawartości 14,5% alkoholu, z regionu Corbieres w sercu francuskiej Langwedocji.
Nagrody i wyróżnienia:
Wino Chateau Ollieux Romanis Cuvee Classique zostało ocenione przez Roberta Parkera / Wine Advocate, rocznik 2016 na 91/100, a rocznik 2015 na 92/100 punktów.
Sposób podawania wina:
Rekomendowana temperatura podawania to 16-17°C, pasuje czerwonych mięs, w szczególności do steków.
6. Chateau Ollieux Romanis Cuvee Classique Blanc AOC Corbieres
Opis wina:
Wino Chateau Ollieux Romanis Cuvee Classique z Chateau Ollieux Romanis, jednej z najstarszych winnic na świecie, jej historia sięga 1000 lat wstecz, do czasów rzymskich. Wino, z uprawy biologicznej, ze złożoną paletą zapachową, wyczuwalne egzotyczne owoce i białe kwiaty. W ustach jest pełne, przyjemne, zachowując jednocześnie orzeźwiający finisz.
Informacje produktowe:
Białe, wytrawne, organiczne, wino 0,75L z 2020 roku, bardzo ciekawy kupaż Roussane 30%, Marsanne 30%, Grenache Blanc 20% i Macabeu 20%, o zawartości 12,5% alkoholu, z regionu Corbieres w sercu francuskiej Langwedocji.
Sposób podawania wina:
Rekomendowane w temperaturze 10-11°C do dań rybnych, białych mięs i sałatek. Da także dużo przyjemności pite bez towarzyszącego posiłku.