Zestaw 6 win "Białe z czerwonym"
towar niedostępny
Opis wina:
W zestawie "Białe z czerwonym" odkryjesz 6 niezwykłych białych i czerwonych win, z darmową dostawą:
1. Tombacco Aglianico del Beneventano IGT
Opis wina:
Aglianico del Beneventano IGT od Rinomata Cantina Tombacco, producenta wina z ponad 100-letnią historią, to wino o głębokim czerwonym kolorze z fioletowymi refleksami. Wino ma bardzo intensywny i złożony zapach. Wyczuwalne są wiśnie i jagody, którym towarzyszy waniliowa nuta po dojrzewaniu w dębowych beczkach. W smaku pełne, krągłe, wytrawne i trwałe z posmakiem wiśni, śliwki i przypraw.
Informacje produktowe:
Czerwone wino 0,75L, wytrawne z 2022 roku, ze szczepu Aglianico, o zawartości 14% alkoholu, pochodzące z regionu Kampania we Włoszech.
Nagrody i wyróżnienia:
Tombacco Aglianico del Beneventano IGT w ostatnich latach zostało wyróżnione wieloma prestiżowymi nagrodami, w tym przez: Berliner Wein Trophy, IWSC, Decanter, Mundus Vini i Wine Spectator
Sposób podawania wina:
Najlepsze do podawania w temperaturze 18-20°C jako uzupełnienie pełnych smaku, treściwych dań, takich jak pieczone mięso oraz dojrzewający ser.
2. Tombacco Pecorino Terre di Chieti IGT
Opis wina:
Tombacco Pecorino Terre di Chieti IGT od Rinomata Cantina Tombacco, producenta wina z ponad 100-letnią historią, to wino o intensywnym żółtym kolorze oraz złożonym i wyrazistym bukiecie. Wyczuwalne są egzotyczne owoce i nuty korzenne. W smaku trwałe, wytrawne, lekko mineralne.
Informacje produktowe:
Białe wino, wytrawne, 0,75L, z 2023 roku, ze szczepu Pecorino, o zawartości 13,5% alkoholu, pochodzące z regionu Abruzja we Włoszech.
Nagrody i wyróżnienia:
Tombacco Pecorino Terre di Chieti IGT w ostatnich latach zostało wyróżnione wieloma prestiżowymi nagrodami, w tym przez: Berliner Wein Trophy, IWSC i Decanter.
Sposób podawania wina:
Najlepsze do podawania w temperaturze 10-12°C, jako doskonałe połączenie z owocami morza i białym mięsem. Da także dużo przyjemności pite bez towarzyszącego posiłku.
3. Herdade Da Pimenta ColheitaVR Alentejano
Opis wina:
Herdade Da Pimenta Colheita to wino z rodzinnej winnicy Casa Relvas w Alentejo, które starzone przez 9 miesięcy w beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu dają głęboki rubinowy kolor z fioletowymi refleksami. Aromaty jagód, ciemnej czekolady, tostu i przypraw. Wino bogate w taniny, skoncentrowane, czuć wpływ dębowej beczki. Długi finisz.
Informacje produktowe:
Czerwone, wytrawne wino, 0,75L z 2019 roku o zawartości 14,5% alkoholu, kupaż Touringa National, Syrah, Alicante Bouchet i Cabernet Sauvignon, z regionu Alentejo w Portugalii.
Nagrody i wyróżnienia:
Herdade Da Pimenta Colheita ma na swoim koncie liczne nagrody i wyróżnienia, w tym: Wine Enthusiast 2020 - 90 pkt a w 2019 - 91 pkt oraz Berliner Wine Trophy 2019 – Gold Medal.
Sposób podawania wina:
Polecane w temperaturze to 16-18°C do pieczeni, żeberek i burgerów.
4. Herdade Da Pimenta Colheita Branco VR Alentejano
Opis wina:
Herdade Da Pimenta Colheita Branco wino z rodzinnej winnicy Casa Relvas w Alentejo, o żółtej, cytrusowej barwie. Wino o skoncentrowanym aromacie owoców tropikalnych, świeżych ziół i kwiatów. Ma silną osobowość, intensywne, pełne z wyważoną kwasowością. Wino było starzone 6 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu.
Informacje produktowe:
Białe, wytrawne wino, 0,75L z 2022 roku o zawartości 12,5% alkoholu, kupaż Antao Vaz, Verdelho i Arinto z regionu Alentejo w Portugalii.
Sposób podawania wina:
Polecane w temperaturze 10-12°C do ryb, szczególnie grillowanych, makaronów i serów.
5. Chateau Ollieux Romanis Cuvee Classique Rouge AOC Corbieres
Opis wina:
Chateau Ollieux Romanis Cuvee Classique od Chateau Ollieux Romanis, jednej z najstarszych winnic na świecie, jej historia sięga 1000 lat wstecz, do czasów rzymskich w Lanfwedocji. Ten bardzo udany, ciepły i słonecznie karazynowo-czerwony cuvee daje aromaty jagody, maliny i czarnej porzeczki. W ustach bogaty, złożony, z doskonałą strukturą. Zakończenie cechuje w równym stopniu delikatność i trwałość, co świeżość.
Informacje produktowe:
Czerwone, wytrawne, organiczne wino, 0,75L z 2022 roku, kupaż Syrah 40%, Carignan 30% i Grenache 30%, o zawartości 14,5% alkoholu, z regionu Corbieres w sercu francuskiej Langwedocji.
Nagrody i wyróżnienia:
Wino Chateau Ollieux Romanis Cuvee Classique zostało ocenione przez Roberta Parkera / Wine Advocate, rocznik 2016 na 91/100, a rocznik 2015 na 92/100 punktów.
Sposób podawania wina:
Rekomendowana temperatura podawania to 16-17°C, pasuje czerwonych mięs, w szczególności do steków.
6. Chateau Ollieux Romanis Cuvee Classique Blanc AOC Corbieres
Opis wina:
Wino Chateau Ollieux Romanis Cuvee Classique z Chateau Ollieux Romanis, jednej z najstarszych winnic na świecie, jej historia sięga 1000 lat wstecz, do czasów rzymskich. Wino, z uprawy biologicznej, ze złożoną paletą zapachową, wyczuwalne egzotyczne owoce i białe kwiaty. W ustach jest pełne, przyjemne, zachowując jednocześnie orzeźwiający finisz.
Informacje produktowe:
Białe, wytrawne, organiczne, wino 0,75L z 2023 roku, bardzo ciekawy kupaż Roussane 30%, Marsanne 30%, Grenache Blanc 20% i Macabeu 20%, o zawartości 12,5% alkoholu, z regionu Corbieres w sercu francuskiej Langwedocji.
Sposób podawania wina:
Rekomendowane w temperaturze 10-11°C do dań rybnych, białych mięs i sałatek. Da także dużo przyjemności pite bez towarzyszącego posiłku.