Zestaw 6 win "Nieoszlifowane diamenty"
towar niedostępny
Opis wina:
W zestawie "Nieoszlifowane diamenty" odkryjesz 6 niezwykłych czerwonych win z darmową dostawą:
1. Chateau Ollieux Romanis Cuvee Prestige AOC Corbieres
Opis wina:
Wino Chateau Ollieux Romanis Cuvee Prestige od Chateau Ollieux Romanis, jednej z najstarszych winnic na świecie, jej historia sięga 1000 lat wstecz, do czasów rzymskich. Wino wyróżnia się swoim własnym charakterem od innych win Corbieres. Ma głęboki, granatowy kolor. W nosie wyczuwalne są delikatne nuty ciemnych owoców, jak czarna porzeczka, malina, ale ale także kakao. Wino starzone w dębowej beczce przez 12 miesięcy, dobrze zrównoważone, czarujące z gładkim finiszem.
Informacje produktowe:
Czerwone, wytrawne, organiczne wino, 0,75L z 2019 roku, wspaniały kupaż Syrah 40%, Carignan 30% i Grenache 30%, o zawartości 14,5% alkoholu, z regionu Corbieres w sercu francuskiej Langwedocji.
Nagrody i wyróżnienia:
Chateau Ollieux Romanis Cuvee Prestige z rocznika 2016 zostało ocenione przez Roberta Parkera / The Wine Advocate na 92/100 punktów.
Sposób podawania wina:
Doskonałe w temperaturze 16-17°C, pasuje do czerwonych mięs, w szczególności pieczeni i dziczyzny.
2. Stizzato Primitivo/Nero di Troia Puglia IGP
Opis wina:
Stizzato Primitivo/Nero di Troia z Cantine Paradiso z Apuli, to wino o głębokiej, nieprzeniknionej barwie, z fioletowymi refleksami. Stosowany proces fermentacji i starzenia w beczce powoduje że wino zachowuje typowe cechy winogron odmian Primitivo oraz Nero di Troia i wzmacnia nuty owocowe, dominuje wiśnia, śliwki, ale także kolendra, rozmaryn, wyczuwalne w bukiecie wina. To wspaniałe, esencjonalne wino, o głębokiej strukturze spodoba się każdemu kto docenia smak dobrego wina.
Informacje produktowe:
Czerwone, wytrawne wino, 0,75L, z 2022 roku, w 51% ze szczepu Primitivo a w 49% Nero di Troia, o zawartości 14% alkoholu, pochodzące z regionu Puglia we Włoszech.
Sposób podawania wina:
Rekomendowana temperatura podawania to 16-18°C, pasuje do czerwonych mięs, dań z grilla, makaronów z ciemnymi sosami i dojrzałych serów.
3. Herdade De Sao Miguel Escolha IG Alentejano
Opis wina:
Herdade De Sao Miguel Escolha Dos Enologos to wspaniałe wino z rodzinnej winnicy Casa Relvas w Alentejo, starzone przez 9 miesiące w dębowych beczkach, ma intensywny rubinowy kolor z fioletowymi refleksami. Złożony aromat dojrzałych czerwonych owoców, dzikich kwiatów, przypraw jest dobrze zintegrowany z nutami wanilii. Wino jest doskonale zbalansowane, krągłe, o dobrze wyważonym smaku owoców i przypraw, przyjemnej strukturze i gładkich taninach.
Informacje produktowe:
Czerwone, wytrawne wino, 0,75L z 2020 roku o zawartości 14,5% alkoholu, kupaż Alicante Bouschet, Touriga Nacional, Touriga Franca, z regionu Alentejo w Portugalii.
Nagrody i wyróżnienia:
Liczne nagrody i wyróżnienia, w tym Gold Medal - Challenge International du Vin 2022 oraz 92 punkty Editor´s Choice - Wine Enthusiast 2022
Sposób podawania wina:
Polecane w temperaturze to 16-18°C do pełnych aromatów pieczonych, czerwonych mięs, jak dziczyzna i wieprzowina.
4. Tombacco Rosso Piceno DOC
Opis wina:
Rosso Piceno od Rinomata Cantina Tombacco, producenta wina z ponad 100-letnią historią, to wino o intensywnym rubinowym kolorze z fioletowymi refleksami. Połączenie winogron Montepulciano i Sangiovese dało bardzo złożony, intensywny zapach, z dominacją nut owocowych, jak wiśnia, czerwona porzeczka, jeżyna oraz nut kwiatowych, głównie fiołków, ale także wanilii i czarnego pieprzu. W smaku wino jest nieszablonowe, zaskakujące, mocno owocowe, bogate, z wyraźnymi taninami.
Informacje produktowe:
Czerwone wytrawne, organiczne wino 0,75L z 2020 roku, to blend Montepulcino i Sangiovese, o zawartości 14% alkoholu, pochodzące z regionu Marche we Włoszech.
Nagrody i wyróżnienia:
Tombacco Rosso Piceno DOC Biologico w ostatnich latach zostało wyróżnione wieloma prestiżowymi nagrodami, w tym przez Decanter oraz wiodącego krytyka winiarskiego we Włoszech – Luca Maroni, który przyznał winu 93/100 punktów.
Sposób podawania wina:
Najlepsze do podawania w temperaturze 16-18°C do dań z czerwonego mięsa, w tym dziczyzny.
5. Castalides Reserve AOP
Opis wina:
Castalides Reserve z winnicy La Grange, położonej w samym środku Langwedocji, błyszczy w kolorze jeżyn z fioletowymi refleksami. W nosie pojawia się skoncentrowany bukiet dojrzałych jeżyn, delikatnych nut przypraw i wanilii. Na podniebieniu to bogate wino, starzone w nowych beczkach dębowych przez 6 miesięcy, odzwierciedla aromaty nosa i łączy się z ciepłym ciałem. Przyjemnie długie zakończenie z nutą pieprzu.
Informacje produktowe:
Czerwone wino wytrawne, 0,75L, z 2018 roku, jest blendem Grenache Noir i Mourvedre o zawartości 14,5% alkoholu, pochodzące z regionu Langwedocji we Francji.
Nagrody i wyróżnienia:
Castalides Reserve AOP w ostatnich latach zostało wyróżnione wieloma prestiżowymi nagrodami, w tym przez Decanter, Mundus Vini, Berliner Winetrophy i 92 pkt u Parkera.
Sposób podawania wina:
Rekomendowana temperatura podawania to 15-18°C, z mocnymi ostrymi potrawami, takimi jak gulasz, czerwone mięsa, kaczka i dojrzałe, twarde sery.
6. MAST Negroamaro Puglia IGP
Opis wina:
MAST Negroamaro z Cantine Paradiso z Apuli, to eleganckie, wino o głębokiej, nieprzeniknionej barwie, z fioletowymi refleksami. Stosowany proces fermentacji i starzenia 12 miesięcy w dębowej beczce powoduje że wino zachowuje typowe cechy winogron odmiany Negroamaro i wzmacnia nuty owocowe, w szczególności wiśni, także wanilii i cynamonu, wyczuwalne w bukiecie wina. To wspaniałe, bardzo aromatyczne, esencjonalne wino, o głębokiej strukturze spodoba się każdemu kto docenia smak dobrego wina.
Informacje produktowe:
Czerwone, wytrawne wino, 0,75L, z 2022 roku, w 100% ze szczepu Negroamaro, o zawartości 14,5% alkoholu, pochodzące z regionu Puglia we Włoszech.
Sposób podawania wina:
Rekomendowana temperatura podawania to 16-18°C, pasuje do czerwonych mięs, makaronów z ciemnymi sosami i dojrzałych serów.