Zestaw 6 win "Południowe Włochy"
towar niedostępny
Opis wina:
W zestawie "Południowe Włochy" odkryjesz 6 niezwykłych czerwonych win, z darmową dostawą:
1. Posta Piana Negroamaro Puglia IGP
Opis wina:
Posta Piana Negroamaro z Cantine Paradiso z Apuli, to wino o głębokiej, nieprzeniknionej barwie, z fioletowymi refleksami. Stosowany proces fermentacji i starzenia w beczce powoduje że wino zachowuje typowe cechy winogron odmiany Negroamaro i wzmacnia nuty owocowe, w szczególności wiśni, także wanilii i cynamonu, wyczuwalne w bukiecie wina. To wspaniałe, esencjonalne wino, o głębokiej strukturze spodoba się każdemu kto docenia smak dobrego wina.
Informacje produktowe:
Czerwone, wytrawne wino, 0,75L, z 2022 roku, w 100% ze szczepu Negroamaro, o zawartości 14% alkoholu, pochodzące z regionu Puglia we Włoszech.
Sposób podawania wina:
Rekomendowana temperatura podawania to 16-18°C, pasuje do czerwonych mięs, makaronów z ciemnymi sosami i dojrzałych serów.
2. Vanita Nero D'Avola Sicilia DOC
Opis wina:
Vanita Nero d’Avola od Vigneti Zabu z Sycylii, to wino o intensywnym rubinowym kolorze i złożonym aromacie ciemnych owoców, głównie Jerzyn oraz malin, z nutami korzennymi, wanilią, cynamonem, ale także czekoladą i kawą. W smaku szczep Nero d’Avola pokazał co potrafi najlepiej, dając miękkie, zrównoważone wino, o dobrej strukturze i długim posmaku. Czuć, delikatny wpływ beczki z amerykańskiego i francuskiego dębu, który dodaje winu elegancji.
Informacje produktowe:
Czerwone wytrawne, organiczne wino 0,75L z 2021 roku, ze szczepu Nero d'Avola, o zawartości 13% alkoholu, pochodzące z Sambuca di Sicilia we Włoszech.
Nagrody i wyróżnienia:
Vanita Nero d’Avola w ostatnim czasie zdobyło po złotym medalu na konkursach Berliner Wine Trophy oraz Mundus Vini.
Sposób podawania wina:
Najlepsze do podawania w temperaturze 16-18°C do dań z czerwonego mięsa oraz potraw kuchni azjatyckiej.
3. Posta Piana Nero di Troia Puglia IGP
Opis wina:
Posta Piana Nero di Troia z Cantine Paradiso z Apuli, to wino o głębokiej, nieprzeniknionej barwie, z fioletowymi refleksami. Stosowany proces fermentacji i starzenia w beczce powoduje że wino zachowuje typowe cechy winogron odmiany Nero di Troia i wzmacnia nuty owocowe, dominuje wiśnia, ale także czekolada, kolendra, wanilia, wyczuwalne w bukiecie wina. To wspaniałe, esencjonalne wino, o głębokiej strukturze spodoba się każdemu kto docenia smak dobrego wina.
Informacje produktowe:
Czerwone, wytrawne wino, 0,75L, z 2022 roku, w 100% ze szczepu Nero di Troia, o zawartości 14% alkoholu, pochodzące z regionu Puglia we Włoszech.
Sposób podawania wina:
Rekomendowana temperatura podawania to 16-18°C, pasuje do czerwonych mięs, dań z grilla, makaronów z ciemnymi sosami i dojrzałych serów.
4. Darione Primitivo IGP Puglia
Opis wina:
Darione Primitivo z Cantine Paradiso z Apuli, to wino o głębokiej, nieprzeniknionej barwie, z fioletowymi refleksami. Stosowany proces fermentacji i starzenia w beczce powoduje że wino zachowuje typowe cechy winogron odmiany Primitivo i wzmacnia nuty owocowe wyczuwalne w bukiecie wina. To wspaniałe, esencjonalne wino, o głębokiej strukturze spodoba się każdemu kto docenia smak dobrego wina.
Informacje produktowe:
Czerwone, półwytrawne wino, 0,75L, z 2020 roku, w 100% ze szczepu Primitivo, o zawartości 14,5% alkoholu, pochodzące z regionu Puglia we Włoszech.
Sposób podawania wina:
Rekomendowana temperatura podawania to 16-18°C, pasuje do czerwonych mięs, makaronów z ciemnymi sosami i dojrzałych serów.
5. Tombacco Primitivo di Manduria DOC
Opis wina:
To Primitivo od Tombacco, winnicy należącej do Rinomata Cantina Tombacco, pochodzi z okolic Manduria, czyli najpopularniejszego regionu produkcji win rodzaju Primitivo. Dzięki starannemu procesowi produkcji, w tym starzeniu w dwu rodzajach dębowych beczek, powstaje wspaniałe wino o intensywnej, głębokiej czerwieni z refleksami granatu. Bukiet wina jest bardzo złożony z nutami konfitury z czarnej porzeczki, śliwki, pieprzu, wanilii, dymu i gorzkiej czekolady. W smaku bardzo przyjemne, ciepłe, owocowe, słodkawe z interesującą nutą kwasowości.
Informacje produktowe:
Czerwone wino 0,75L, wytrawne z 2023 roku, ze szczepu Primitivo, o zawartości 15% alkoholu, pochodzące z regionu Apulia we Włoszech.
Sposób podawania wina:
Najlepsze do podawania w temperaturze 18-20°C dobrze skomponuje się z mięsem jagnięcym, pieczeniami i dojrzałymi serami.
6. Piantaferro Primitivo Puglia IGT
Opis wina:
To Primitivo od Piantaferro, winnicy należącej do Rinomata Cantina Tombacco, pochodzi z regionu Apulia, ma mocno czerwoną barwę a aromaty to czerwone i czarne owoce, wiśnie, śliwki, jeżyny oraz konfitury z leśnych owoców. W smaku jest ciepłe z miękkimi taninami.
Informacje produktowe:
Czerwone wino 0,75L, wytrawne z 2023 roku, ze szczepu Primitivo, o zawartości 13,5% alkoholu, pochodzące z regionu Apulia we Włoszech.
Sposób podawania wina:
Najlepsze do podawania w temperaturze 18-20°C do ciemnych, pieczonych mięs, idealnie pasujące do kaczki ze śliwkami.