Zestaw 6 win "Biały bal"
towar niedostępny
Opis wina:
W zestawie "Biały bal" odkryjesz 6 niezwykłych, białych win, z darmową dostawą:
1. Tombacco TAI Veneto IGT
Opis wina:
Tombacco TAI od Rinomata Cantina Tombacco, producenta wina z ponad 100-letnią historią, to wino o słomkowożółtym kolorze z zielonymi refleksami. Złożony i intensywny bukiet z nutami róży, mięty i szałwii. To mineralne, intensywne wino jest przyjemnym i łatwym, pozostawia długi, słodko-pikantny posmak.
Informacje produktowe:
Białe wino wytrawne, 0,75L, z 2023 roku, to blend szczepów charakterystycznych dla regionu, tj. Chardonnay, Friulano, Malvasia, Ribolla, Pinot Bianco, Traminer i Sauvignon, o zawartości 12,5% alkoholu, pochodzące z regionu Veneto we Włoszech.
Sposób podawania wina:
Najlepsze do podawania w temperaturze 10-12°C, idealnie jako aperitif lub w towarzystwie szynki lub owoców morza.
2. 47 AD Pinot Grigio DOC delle Venezie
Opis wina:
słomkowożółty z atrakcyjnymi zielonkawymi refleksami. Bukiet z charakterystyczną nutą egzotycznych owoców i jabłek oraz delikatnymi zapachami przywodzącymi na myśl białe owce. Smak wzmocniony kwasowością, po której następuje atrakcyjna cierpkość i trwałość.
Informacje produktowe:
Białe, organiczne, wegańskie, wytrawne, wino, 0,75L, z 2023 roku, ze szczepu Pinot Grigio, o zawartości 12,5% alkoholu, pochodzące z regionu Treviso i Wenecji we Włoszech.
Sposób podawania wina:
Najlepsze do podawania w temperaturze 8-10°C do przystawek, szynek i dań w sezonowych sosach warzywnych.
3. Barca Do Inferno Arinto Reserva CVR Lisboa
Opis wina:
Barca do Inferno Reserva pochodzi z Garrocha Estate Wines, należącej do rodziny Maciera, powstaje w winnicy Quinta do Garido, o korzeniach sięgających 1945 roku. Wino jest jasne, czuć owoce tropikalne i kwiaty z nutami mineralnymi. W ustach świeże, pełne, miękkie, bardzo smaczne z długim finiszem.
Informacje produktowe:
Białe wino wytrawne 0,75L, z 2023 roku, ze szczepu Arinto, o zawartości 13,5% alkoholu, pochodzące z regionu Lisbony w Portugalii.
Sposób podawania wina:
Rekomendowane w temperaturze 12-14°C jako towarzysz dań rybnych i białych mięs. Da także dużo przyjemności pite bez posiłku.
4. Exodo Azul Sauvignon Blanc DOP Jumilla
Opis wina:
Exodo Azul od Bodegas Delampa, producenta wina z ponad 100-letnią historią, ma jasnożółty kolor. Intensywne aromaty, w których dominują cytrusy grejpfruta i limonki, przeplatane delikatnymi nutami kwiatowymi. Przyjemne, niezwykle świeże wino, o długo pozostającym posmaku.
Informacje produktowe:
Białe wytrawne wino, 0,75L, z 2023 roku, ze szczepu Sauvignon Blanc, o zawartości 12,5% alkoholu, pochodzące z regionu Jumilla w Hiszpanii.
Sposób podawania wina:
Podane w temperaturze 8-10°C będzie pasować do owoców morza i ryb, sushi oraz świeżych serów.
5. Ellermann - Spiegel Riesling QbA
Opis wina:
Riesling Trocken od Ellermann - Spiegel, rodzinny producent wina w sercu południowego Palatynatu, to wino o intensywnym żółtym kolorze. Pachnie dojrzałymi brzoskwiniami i cytrusami. Na podniebieniu zachwyca niezwykle soczystymi owocami i subtelną, a zarazem orzeźwiającą kwasowością. W posmaku subtelnie pikantne, kwiatowe i mineralne.
Informacje produktowe:
Białe wino, wytrawne, 0,75L, o zawartości 12,5% alkoholu, z 2023 roku, ze szczepu Riesling, pochodzące z regionu Pfalz w Niemczech.
Sposób podawania wina:
Najlepsze do podawania w temperaturze 8-10°C, jako doskonałe połączenia z grillowaną rybą i białym mięsem. Da także dużo przyjemności pite bez towarzyszącego posiłku.
6. Ellermann - Spiegel Grauburgunder QbA
Opis wina:
Grauburgunder od Ellermann - Spiegel, rodzinnego producenta wina w sercu południowego Palatynatu. To owocowe, świeże i cudownie lekkie wino wypełnia nos egzotycznymi aromatami dojrzałej mirabelki i soczystej marakui. W smaku żywe, świeże, aromatyczne, soczyste owoce i delikatna przyprawa, bardzo orzeźwiające z długim posmakiem.
Informacje produktowe:
Białe wino, wytrawne, 0,75L, o zawartości alkoholu 12,5%, z 2023 roku, ze szczepu Grauburgunder, pochodzące z regionu Pfalz w Niemczech.
Sposób podawania wina:
Najlepsze do podawania w temperaturze 8-10°C, jako doskonałe połączenie z pikantnym azjatyckim jedzeniem, sushi, kozim serem i białym mięsem. Da także dużo przyjemności pite bez towarzyszącego posiłku.