Zestaw 6 win "Półwysep Iberyjski"
towar niedostępny
Opis wina:
W zestawie "Półwysep Iberyjski" odkryjesz 6 niezwykłych czerwonych win, z darmową dostawą:
1. Exodo Monastrell DOP Jumilla
Opis wina:
Exodo Monastrell od Bodegas Delampa, producenta wina z ponad 100-letnią historią, to wino o purpurowo-czerwonym kolorze. O atrakcyjnym, świeżym, owocowym, słodkim zapachu czerwonych i czarnych owoców, malin, wiśni i jagód. W smaku dobrze ułożone, zbalansowane, łagodne, mocno owocowe. Treściwe, przyjemnie, pozostaje długi, przyjemny posmak, czuć, że wino spędziło 4 miesiące w dębowych beczkach.
Informacje produktowe:
Czerwone, wytrawne wino, 0,75L, z 2022 roku, to w 100% Monastrell, o zawartości 14% alkoholu, pochodzące z regionu Jumilla w Hiszpanii.
Sposób podawania wina:
Podawać w temperaturze 18-20°C do przystawek, wędlin, czerwonych mięs, makaronów, pikantnych potraw oraz dojrzałych serów. Bardzo dobrze będzie, też smakować bez towarzystwa posiłku.
2. Bodegas Delampa 50 Anos DOP Jumilla
Opis wina:
50 Anos od Bodegas Delampa, producenta wina z ponad 100-letnią historią, to wino powstałe z owoców winorośli mających powyżej 50 lat. Winogrona z tych krzewów użyte są do flagowego wina bodegi, starzonego 12 miesięcy w amerykańskich, dębowych beczkach. Wynikiem tego, otrzymaliśmy głęboki wiśniowy kolor z rubinowymi refleksami. Mocny, intensywny aromat, głównie wanilia, ale także kakao i lukrecja.W ustach treściwe, trwałe, dojrzałe, eleganckie, taniczne, z długim posmakiem.
Informacje produktowe:
Czerwone, wytrawne wino, 0,75L, z 2017 roku, w 100% Monastrell, o zawartości 14% alkoholu, pochodzące z regionu Jumilla w Hiszpanii.
Nagrody i wyróżnienia:
Delampa 50 anos DOP Jumilla w ostatnich latach zostało wyróżnione wieloma prestiżowymi nagrodami, między innymi przez Concours Mondial de Bruxelles i The Drinks Business & The Spirits Business.
Sposób podawania wina:
Rekomendowane w temperaturze 16-18°C, do wędlin, dań z czerwonych mięs oraz dojrzewających serów.
3. Herdade De Sao Miguel Tinto IG Alentejano
Herdade De Sao Miguel Tinto to wino z rodzinnej winnicy Casa Relvas w Alentejo, starzone przez 4 miesiące w dębowych beczkach, ma intensywny granatowo-czerwony kolor. Aromaty dojrzałych czarnych i czerwonych owoców, morwy, maliny, śliwki, z pikantnymi i balsamicznymi nutami, jak pieprz, mięta, kokos. Wino o dobrze wyważonym smaku owoców i przypraw. Przyjemna struktura i gładkie taniny.
Informacje produktowe:
Czerwone, wytrawne wino, 0,75L z 2021 roku o zawartości 14% alkoholu, kupaż ,Alicante Bouschet, Touriga Nacional, Syrah, Cabernet Sauvignon, z regionu Alentejo w Portugalii.
Nagrody i wyróżnienia:
Liczne nagrody i wyróżnienia, w tym Gold Medal na Portugal Wine Trophy oraz Frankfurt International Trophy.
Sposób podawania wina:
Polecane w temperaturze to 16-18°C do dań kuchni śródziemnomorskich, makaronów, jagnięciny, drobiu i miękkich serów.
4. Herdade Da Pimenta Colheita VR Alentejano
Opis wina:
Herdade Da Pimenta Colheita to wino z rodzinnej winnicy Casa Relvas w Alentejo, które starzone przez 9 miesięcy w beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu dają głęboki rubinowy kolor z fioletowymi refleksami. Aromaty jagód, ciemnej czekolady, tostu i przypraw. Wino bogate w taniny, skoncentrowane, czuć wpływ dębowej beczki. Długi finisz.
Informacje produktowe:
Czerwone, wytrawne wino, 0,75L z 2019 roku o zawartości 14,5% alkoholu, kupaż Touringa National, Syrah, Alicante Bouchet i Cabernet Sauvignon, z regionu Alentejo w Portugalii.
Nagrody i wyróżnienia:
Herdade Da Pimenta Colheita ma na swoim koncie liczne nagrody i wyróżnienia, w tym: Wine Enthusiast 2020 - 90 pkt a w 2019 - 91 pkt oraz Berliner Wine Trophy 2019 – Gold Medal.
Sposób podawania wina:
Polecane w temperaturze to 16-18°C do pieczeni, żeberek i burgerów.
5. Barca do Inferno Reserva CVR Lisboa
Opis wina:
Nasza winna "Piekielna Łódź" - Barca do Inferno Reserva pochodzi z Garrocha Estate Wines, należącej do rodziny Macieira, winnicy Quinta do Garido, o korzeniach sięgających 1945 roku. Wino ma głęboką czerwoną barwę z fioletowymi refleksami i aromat jagód z nutami przypraw. Starzenie w beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu dało wino pełne smaku, intensywne, gładkie i eleganckie o długim finiszu.
Informacje produktowe:
Czerwone wino, wytrawne. 0,75L, z 2020 roku, ze szczepów Sousăo i Cabernet Sauvignon po 50%, o zawartości 14% alkoholu, pochodzące z regionu Lisbony w Portugalii.
Sposób podawania wina:
Najlepsze do podawania w temperaturze 15-17°C jako uzupełnienie dań bogatych w smak, takich jak pieczone mięso oraz dojrzewający ser.
6. Delampa Autor DOP Jumilla
Opis wina:
Autor od Bodegas Delampa, producenta wina z ponad 100-letnią historią, to wino o wiśniowym kolorze. W zapachu intensywne, złożone, czuć dojrzałe owoce i wanilię, po leżakowaniu 6 miesięcy w amerykańskich i francuskich dębowych beczkach. W smaku dobrze ułożone, zbalansowane, pełne ciała, łagodne, wiśnie, śliwki i jeżyny. Treściwe, przyjemne, pozostaje długi, przyjemny posmak.
Informacje produktowe:
Czerwone, wytrawne wino, 0,75L, z 2022 roku, to w 100% Monastrell, o zawartości 14% alkoholu, pochodzące z regionu Jumilla w Hiszpanii.
Sposób podawania wina:
Podane w temperaturze 16-18°C będzie pasować do przystawek, wędlin, carpaccio, drobiu, foie gras oraz dojrzewających serów. Bardzo dobrze będzie, też smakować bez towarzystwa posiłku.