

319,00 zł
Cena regularna:
330,00 zł


Zestaw 6 win "Gwiazdy Granfesta"
towar niedostępny
Opis wina:
W zestawie "Gwiazdy Granfesta" odkryjesz 6 niezwykłych czerwonych win z darmową dostawą:
1. Aglianico Del Beneventano IGT
Opis wina:
Aglianico del Beneventano IGT od Rinomata Cantina Tombacco, producenta wina z ponad 100-letnią historią, to wino o głębokim czerwonym kolorze z fioletowymi refleksami. Wino ma bardzo intensywny i złożony zapach. Wyczuwalne są wiśnie i jagody, którym towarzyszy waniliowa nuta po dojrzewaniu w dębowych beczkach. W smaku pełne, krągłe, wytrawne i trwałe z posmakiem wiśni, śliwki i przypraw.
Informacje produktowe:
Czerwone wino 0,75L, wytrawne z 2022 roku, ze szczepu Aglianico, o zawartości 14% alkoholu, pochodzące z regionu Kampania we Włoszech.
Nagrody i wyróżnienia:
Tombacco Aglianico del Beneventano IGT w ostatnich latach zostało wyróżnione wieloma prestiżowymi nagrodami, w tym przez: Berliner Wein Trophy, IWSC, Decanter, Mundus Vini i Wine Spectator
Sposób podawania wina:
Najlepsze do podawania w temperaturze 18-20°C jako uzupełnienie pełnych smaku, treściwych dań, takich jak pieczone mięso oraz dojrzewający ser.
2. Vanita Nero d'Avola Sicilia DOC
Opis wina:
Vanita Nero d’Avola od Vigneti Zabu z Sycylii, to wino o intensywnym rubinowym kolorze i złożonym aromacie ciemnych owoców, głównie Jerzyn oraz malin, z nutami korzennymi, wanilią, cynamonem, ale także czekoladą i kawą. W smaku szczep Nero d’Avola pokazał co potrafi najlepiej, dając miękkie, zrównoważone wino, o dobrej strukturze i długim posmaku. Czuć, delikatny wpływ beczki z amerykańskiego i francuskiego dębu, który dodaje winu elegancji.
Informacje produktowe:
Czerwone wytrawne, organiczne wino 0,75L z 2021 roku, ze szczepu Nero d'Avola, o zawartości 13% alkoholu, pochodzące z Sambuca di Sicilia we Włoszech.
Nagrody i wyróżnienia:
Vanita Nero d’Avola w ostatnim czasie zdobyło po złotym medalu na konkursach Berliner Wine Trophy oraz Mundus Vini.
Sposób podawania wina:
Najlepsze do podawania w temperaturze 16-18°C do dań z czerwonego mięsa oraz potraw kuchni azjatyckiej.
3. Bodegas Delampa 50 Anos DOP Jumilla
Opis wina:
50 Anos od Bodegas Delampa, producenta wina z ponad 100-letnią historią, to wino powstałe z owoców winorośli mających powyżej 50 lat. Winogrona z tych krzewów użyte są do flagowego wina bodegi, starzonego 12 miesięcy w amerykańskich, dębowych beczkach. Wynikiem tego, otrzymaliśmy głęboki wiśniowy kolor z rubinowymi refleksami. Mocny, intensywny aromat, głównie wanilia, ale także kakao i lukrecja.W ustach treściwe, trwałe, dojrzałe, eleganckie, taniczne, z długim posmakiem.
Informacje produktowe:
Czerwone, wytrawne wino, 0,75L, z 2020 roku, w 100% Monastrell, o zawartości 14% alkoholu, pochodzące z regionu Jumilla w Hiszpanii.
Nagrody i wyróżnienia:
Delampa 50 anos DOP Jumilla w ostatnich latach zostało wyróżnione wieloma prestiżowymi nagrodami, między innymi przez Concours Mondial de Bruxelles i The Drinks Business & The Spirits Business.
Sposób podawania wina:
Rekomendowane w temperaturze 16-18°C, do wędlin, dań z czerwonych mięs oraz dojrzewających serów.
4. Chateau Ollieux Romanis Cuvee Classique
Opis wina:
Chateau Ollieux Romanis Cuvee Classique od Chateau Ollieux Romanis, jednej z najstarszych winnic na świecie, jej historia sięga 1000 lat wstecz, do czasów rzymskich w Lanfwedocji. Ten bardzo udany, ciepły i słonecznie karazynowo-czerwony cuvee daje aromaty jagody, maliny i czarnej porzeczki. W ustach bogaty, złożony, z doskonałą strukturą. Zakończenie cechuje w równym stopniu delikatność i trwałość, co świeżość.
Informacje produktowe:
Czerwone, wytrawne, organiczne wino, 0,75L z 2022 roku, kupaż Syrah 40%, Carignan 30% i Grenache 30%, o zawartości 14,5% alkoholu, z regionu Corbieres w sercu francuskiej Langwedocji.
Nagrody i wyróżnienia:
Wino Chateau Ollieux Romanis Cuvee Classique zostało ocenione przez Roberta Parkera / Wine Advocate, rocznik 2016 na 91/100, a rocznik 2015 na 92/100 punktów.
Sposób podawania wina:
Rekomendowana temperatura podawania to 16-17°C, pasuje czerwonych mięs, w szczególności do steków.
5. Exodo Monastrell DOP Jumilla
Opis wina:
Exodo Monastrell od Bodegas Delampa, producenta wina z ponad 100-letnią historią, to wino o purpurowo-czerwonym kolorze. O atrakcyjnym, świeżym, owocowym, słodkim zapachu czerwonych i czarnych owoców, malin, wiśni i jagód. W smaku dobrze ułożone, zbalansowane, łagodne, mocno owocowe. Treściwe, przyjemnie, pozostaje długi, przyjemny posmak, czuć, że wino spędziło 4 miesiące w dębowych beczkach.
Informacje produktowe:
Czerwone, wytrawne wino, 0,75L, z 2022 roku, to w 100% Monastrell, o zawartości 14% alkoholu, pochodzące z regionu Jumilla w Hiszpanii.
Sposób podawania wina:
Podawać w temperaturze 18-20°C do przystawek, wędlin, czerwonych mięs, makaronów, pikantnych potraw oraz dojrzałych serów. Bardzo dobrze będzie, też smakować bez towarzystwa posiłku.
6. La Grange Traditional Prat Bibal AOP Languedoc
Opis wina:
Tradition Prat Bibal z winnicy La Grange, położonej w samym środku Langwedocji, to skoncentrowane, zrównoważone i złożone, mocno czerwone wino. Bukiet tego cuvée sklada się z przypraw i owocowej świeżości, z wyszczególnieniem aromatów jagód, jeżyn i malin. Na podniebieniu to głębokie, krągłe wino prezentuje się imponująco, podkreślając wszystkie składniki gęstą konsystencją. Oczekujmy długiego finiszu.
Informacje produktowe:
Czerwone, wytrawne wino, 0,75L, z 2022 roku, jest kupażem GSM (Grenache 40%, Shiraz 35%, Mourvedre 25%) o zawartości 14% alkoholu, pochodzi z regionu Langwedocji we Francji.
Nagrody i wyróżnienia:
La Grange Traditional Prat Bibal AOP Coteaux du Languedoc w ostatnich latach zostało wyróżnione wieloma prestiżowymi nagrodami, w tym Decanter, Cantavinum i Mundus Vini.
Sposób podawania wina:
Rekomendowana temperatura podawania to 18-20°C, najlepiej z ciężkimi daniami z czerwonego mięsa, gulaszem lub dojrzałym, twardym serem.